Öronkristaller.

Vissa VAB:ar andra VAV:ar(Vård av Vovve) själv VAM(Vård av Mamma):ade jag igår. Tisdagsnatten tillbringades på akuten vid sidan av en mamma med en yrsel så svår att hon nästintill botade min egen spyfobi. Efter att läkarna uteslutit hjärnblödning eller stroke(jag vet, jätteläskiga ord) kunde man konstatera att hon har Kristallyrsel. Den korta beskrivningen är att man i balansorganet som finns i örat har kristaller som känner av hur huvudet rör sig. Vid Kristallyrsel har de här kristallerna lossnat från sin plats vilket får balansen att löpa amok.

Jag hade själv aldrig hört talas om någon som har råkat ut för det här förut. Ett vackert ord kan ju dock tyckas, på vad som verkar vara en riktigt obehaglig åkomma. Förhoppningsvis får hon komma hem i morgon om de lyckats skaka tillbaka kristallerna till sin rätta plats. Efter det kan det tydligen tyvärr ta flera veckor tills man är “normal” igen.

Andra kristaller är vackra, de som gör en vinterdag t.ex.

This entry was posted in Vardagliga Uttryck. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>